2013. október 9., szerda

Tragikus hír

Kedves Olvasóink!

Gazdit borzasztóan megviselték a történtek, de mégis el szeretné mondani, hiszen mások is veszélyben lehetnek!!

Tegnapi napon terápiás foglalkozás és segítőképzés után, felüdülésképpen elmentünk a Hajógyári szigetre kicsit kiengedni a gőzt. Voltunk pár kutyával, kicsivel, naggyal és 3 kétlábú Velünk.
Az autónkat a szokásos helyen hagytuk, a többi autó között és fél órára elmentünk sétálni. Nem volt több idő, hiszen mindenkinek dolga volt utána.
Gazdi a táskáját egész nap a hátán cipelte és már kezdett becsípődni a lapockájánál, fájt a háta...így úgy döntött az autóban hagyja. 
Fél óra séta után arra jöttünk vissza, hogy az autónál áll egy férfi és az egyikőnk táskáját fogja, hogy nem e a miénk, mert feltörték az autónkat (betörték az ablakot) és két táskával elszaladtak, ám az egyiket mégis eldobták, mikor rájuk kiabált.
Gazdi ekkor már gondolta, hogy az ő táskája lesz az, amit elloptak. Benne volt a tabletje, okos telefonja, sok készpénz, határidőnapló, kesztyű, zseblámpa, a mi labdánk, halti, oltási könyvem, esernyő, az összes személyes irat, az új túrahátizsákban...és még sorolhatnánk mi minden. 
Fényes nappal, csak fél órára hagytuk el az autót!!
Az ő hibája, azt mondja, mert tényleg az első ülésen hagyta, hisz a csomagtartó tele volt.
Viszont máskor is parkoltunk már ott és soha ilyen még nem történt, ráadásul meg nem gondoltuk volna, hogy nappal, úgy hogy a közelben többen is voltak, ilyen megtörténhet..a másik, hogy nem hallottuk sosem, hogy az ilyen környék.. :(((((

Az a szerencse és ami enyhíti fájdalmát, hogy ezek mind pótolható holmik és újra lábra állunk, de ha mondjuk valamelyik négylábút vitték volna el...abba bele sem merünk gondolni.

Ám a történtek után egyből hívtuk a 107-et, 112-őt...egyik sem vette fel. Körülbelül 5* hívtuk mindkét számot fejenként és semmi...majd nagy nehezen felvették és mondták, hogy 1,5 órát kell várnunk, aztán jönnek a kollégáik.
Kb. 2 óra múlva jöttek is, helyszíneltek, majd az eredmény az lett, hogy nem sok esély van rá, hogy megtalálják az elkövetőt, valamint nagyon sok ilyen eset történik a szigeten. 
Se rendőrök nincsenek ott, se térfigyelő, se őr...senki!!! Még azok után sem, hogy nem ez az első eset.

Szabadon garázdálkodhatnak a bűnözők, mert nincs eredménye a nyomozásnak. Hány és hány ismeretlen elkövető van..nagy részüket soha nem kapják el.
Ha pedig hívjuk a segítséget, nem az az első, hogy mindenhová a lehető leghamarabb odaérjenek (mint a mentő, tűzoltó) és talán még találnának nyomokat...a szigeten élő hajléktalanokat (jelen esetben) kikérdezzék, ha kell átkutassák.
És még, ha lopáshoz nem érnek ki hamar...támadáshoz sem?!

Az egyik rendőr azt mondta (a kérdésem az volt, hogy van e rá lehetőség, hogy most elmenjünk a hajléktalanokhoz, káb. szeres bandához és megkérdezzük őket, nem e tudnak valamiről), hogy ha lenne idejük, akkor biztosan, de ezen felül még két helyre kell menniük....nincs idejük sajnos.

No comment!

Arra kérnénk Mindenkit, hogy ne legyenek olyan felelőtlenek soha, mint Gazdi volt!!!!
Még ha nem is olyan a környék és nem is gondolnának rá, hogy bármi baj történhet, mindig legyenek óvatosak, elővigyázatosak, előzékenyek!!!
Kutyát, gyereket ha lehet soha ne hagyjunk az autóban!!!!!

Minden pótolható, de ŐK NEM!!!!!!