2013. február 23., szombat

Pitbullmentés és segítő feladat :)

A kettő hogy is jön össze? :D
Hát úgy, hogy egymást követte a kettő. Tegnap Gazdival tartottam, mentünk suliba. Amikor leszálltunk Egerben az állomáson, (ez minden alkalommal így van) kicsit futkározhatok a parkban, hogy megtornáztassam -az út során elmacskásodott- testrészeimet.

Most sem volt ez másképp, ám láttuk, hogy egy sárga pitbull játszik ott éppen gyerekekkel. 
Szétnéztünk, de persze pórázzal dekkoló személyt nem láttunk sehol. Így Gazdi csöppet fenntartással volt az elengedésemmel kapcsolatban, hiszen mégsem ismerjük azt a kutyát és kitudja...
Ám a kutya elindult felénk. "Nagyszerű!" gondoltuk magunkban...de ezzel egy időben, az eb már szimatolgatott is minket. Kis idő elteltével meggyőződtünk róla, hogy nem lesz gond, így Gazdi elengedett.
Eleinte játszottam vele kicsit, majd nyüszögve elszaladt és körbe körbe, -mint őrült, ki letépte láncát- karikába rohangált sokáig a parkban és környékén. Volt rajta egy barna bőr nyakörv és nagyon is jó kondiban volt tartva, gondoltuk, hogy nemrég még gazdis lehetett.

Gazdinak sem kellett több, felhívta az Állatok Nevében Fajta- és Díszállat mentő Egyesületet (Eger).
Ott megadták a gyepi telefonszámát, mert ő éppen arrafelé rótta az utakat és eltudja vinni a helyi menhelyre, ahol van chipleolvasó...remélve, hogy hátha meg lesz a tulaj.
Addig Gazdi a pórázomat rárakta a pitre, majd megvártuk a gyepist. Jól viselte a korlátozást is, igen szelíd négylábú volt.
A gyepis megköszönte, berakta az autójába és vitte a menhelyre. 

Sajnos azóta még nem tudtuk megkérdezni, hogy meg lett e a gazdi (hamarosan pótoljuk!) de talán sikerült segíteni rajta, hiszen azért egy pitbull nem túl szívmelengető látvány az emberek számára, főleg szabadon a belváros közepén, így talán még atrocitásoktól és esetleges bántalmaktól is megkíméltük.
Nyüszögött a gazdija után és őrülten kereste! Ám csakis a buszállomás és a Bazilika környékén, valószínű, hogy ott hagyták el vagy rakták ki...nem tudni, mindenesetre gazdi sehol sem volt.

Reméljük, hogy egymásra találnak majd régi vagy akár új gazdijával!!

E kaland után mentünk a suliba...ott Gazdi különféle ügyeket intézett, most nem kellett tanulnia, így nem volt olyan uncsi az ott lét.
Még a legújabb épületbe is bementünk, ahová eddig együtt még sosem. Az előtérben lepakolta Gazdi a cuccait, majd gondolta elmegy a mosdóba. Igen ám, de oda mindig szokott vinni Engem is, de itt a cuccok túl közel voltak az ajtóhoz és nem akarta azokat magukra hagyni, így belement egy gyors döntésbe...
Én vigyázok a cuccokra, nem megyek most vele, maradok!
Segítőkutyáknál van is ilyen vizsgafeladat (gondolta magában), nem árt ha Engem is megnéz ilyen szituációban, nem is a cuccait féltette valójában. :P
Lesifotó, a feladat maradéktalanul végrehajtva! :)

Gazdi boldog volt, mert ekkora fegyelemre nem mert számítani...a gyümölcs megérett! :)