2012. augusztus 29., szerda

Új barátaim

Mióta elköltöztünk Egerből, kevés kutyussal enged barátkozni Gazdi, mert sajnos az a tapasztalat, hogy itt valahogy több negatív tulajdonságú eb lakik. Elég keveset van velük foglalkozva, valamint keveset is mozognak. 
Valószínűleg ez lehet az ok.
Az Én szemszögemből nézve pedig ez nem túl jó, hiszen vizsgára készülünk, alapokat próbálunk lefektetni és nagyon nem mindegy, hogy átveszek e valami hátborzongató szokást másoktól vagy nem. :)
Persze Én mit sem bánnám, hisz jó dilizni, de Gazdi miatt inkább elfogadom ezt és hagyom, hogy ő döntse el kivel barátkozhatok és kivel nem. Ám azt hiszem jó szeme van hozzá, mert sikerült olyan barátokra szert tennem, akik valóban hozzám való játszótársak. Jól neveltek, nyugodtak és tudunk együtt játszani "normális" keretek között.

Gazdi titka, hogy először a gazdát nézi meg, hogy ő maga milyen, hogyan bánik a négylábúval, mit hogyan reagál le, ha pedig úgy látja, hogy meg van az összhang és következetesség, akkor jöhetnek terítékre a kutya tulajdonsági és ha minden stimmel, sínen van az ismerkedés. :)

Van 4 db kiválasztott, új barátom innen, a környékről:

Liza - 1,5 éves skót juhász eb
Dina - Liza "tesója" egy kis fekete keverék ebecske, ő már 10 éves
Szurok - valószínűleg puli keverék és
Szurok tesója, a nevét még nem tudjuk; ők ketten még fiatalok. 

Velük szoktam játszani és őrjöngeni kicsit, ha lenn vagyunk és éppen találkozunk.
Képet is fogunk felrakni róluk hamarosan. :)