2012. július 25., szerda

Halti

Régóta javasolták már Gazdinak, hogy próbáljuk ki, de eddig nem volt igazán szükségszerű, hiszen többnyire szépen sétálok pórázon, sőt még anélkül is.  
Szembe jövő kutyusok esetében jött mindig is jól kis irányítás gyanánt.


Gazdi viszont úgy gondolta, hogy a szép sétától függetlenül veszünk egyet és kipróbáljuk. Végül GazdiAnyától kaptam ajándékba ezt a kiképző eszközt, de nem egy pozitív élmény számomra, meg kell mondjam...
Szó szerint az orromnál fogva húznak, ha nem úgy közlekedek, ahogy kellene...láttunk már ilyen haltit Kukun, de ő annyira megszokta már, hogy cseppet sem zavarja ez a szerkentyű. 
Gazdi szerint Én is meg fogom szokni, csak idő kérdése. Szép eredményeket lehet elérni vele.

Így, a vizsga közeledtével minden gyakorlásra szoruló feladatra nagy hangsúlyt kell fektetnünk, sajnos a nyaralás alatt ezek száma nőtt. 
Újra át kell rágni a kiborítóst (ez nem volt gyakorolva), a pórázon való fegyelmezett sétát/viselkedést (szembe jövő kutyák esetén), sőt, még hiszti is előfordult egy bot miatt, pedig ilyen már tényleg nagyon régen volt. Persze ezt Debrecenbe szinte mindenki megengedte Nekem, így nem is lepődött ezen meg Gazdi, ám elég rosszul érintette, így egyből le is tepert a földre, mondván, hogy mégis mit képzelek?!

No, de reméljük sok gyakorlással és újbóli képzésekkel a teljesítményem a régi lesz. :)